De naam

Een veel gestelde vraag is of het woord cano Portugees is voor honden. Dat zou goed waar kunnen zijn, gezien het aantal honden dat we hebben, maar cano komt van het Latijns woord Cannum, dat gekanaliseerd stromend water betekend. Onze Quinta is dus vernoemd naar het voorbijkomende aquaduct, waar tot op de dag van vandaag nog altijd water door stroomt, niet meer geschikt voor consumptie, maar wel geschikt voor de tuin en landbouw. Het aquaduct is 32 km lang en komt vanuit Graca de Divor en eindigt in Évora en is in 2010 geheel gerestaureerd.

Wie en wat zijn wij

Wie en wat zijn wij

Wij zijn een Nederlands echtpaar en hoewel wij elkaar al sinds 1987 kennen zijn we pas sinds 2005 een stel en wonen sinds 2006 samen in Portugal. Op het moment dat we onze relatie als stel begonnen woonde Wim al meer dan 15 jaar in Portugal. Hij is daar in 1993 gekomen om bij zijn ouders, die daar een huis gekocht hadden, op vakantie te zijn, maar is nooit meer vertrokken. Wim heeft in Portugal een makelaardij gehad, was partner in een bouwbedrijf, maar werkt nu alleen nog op de Quinta. Voordat Monique naar Portugal kwam was ze eigenaar van een klein hotelletje gelegen in de Achterhoek. Het hotel is verkocht toen ze met haar levende have (ezels en honden) naar Portugal kwam. Samen wonen we nu in het huis dat indertijd door Wim zijn ouders is gekocht. Omdat het een groot huis is met nogal wat grond eromheen hebben we, na er een paar jaar gewoond te hebben, besloten dat we er iets mee wilden doen. Gezien Monique haar verleden is het niet zo raar dat het een vorm van het ontvangen van gasten is geworden.


Na het eerste jaar

In oktober 2014, na bijna een jaar de Quinta open te hebben voor gasten en een kleine evaluatie, bleek het open stellen van ons huis als een bed & breakfast ons goed te zijn bevallen. Monique bleek haar werk meer gemist te hebben dan ze dacht en bij Wim waren alle reserves over eventuele privacy verdwenen. We danken dan ook al onze gasten van het eerste jaar voor het fantastische jaar dat het geworden is. In de winter konden we met een kleine verandering binnenshuis, het verplaatsen van een deur, de voormalige ”bediendenkamer” bij het gastengedeelte te voegen. Op die manier konden we een eenpersoons kamer realiseren, Quarto dos Solteiros (de vrijgezellenkamer). Voorheen werd deze kamer voornamelijk gebruikt om te wassen en te strijken, maar door de garage een grote opruimbeurt te geven, hielden we een prachtige was-en-strijkruimte over. Ook besloot het echtpaar, dat op de Quinta woonde en werkte, dat het tijd werd om iets voor zichzelf te beginnen, waardoor het huisje waarin zij woonden vrij kwam. Het huis heeft twee slaapkamer, een badkamer, een woonkamer, een flinke keuken en een eigen terras. Het is geschikt gemaakt voor gasten en heeft de naam Quintinha do Sobreiro gekregen, naar de reusachtige kurkeik waar het onder staat.

Wij spreken
Nederlands, Portugees, Engels en Duits

 

Kamers

QUARTO DA BÓBADILHA
Twee persoons kamer
€ 60,00 per nacht

Eén slaapkamer met bed van 1.80x2.00m
Een badkamer met bad en douche
Verwarmingselement in de kamer
Gedeelde zitkamer met koffie en thee faciliteit
Gebotteld water beschikbaar
WIFI
SUITE DAS ROSAS
Familiekamer
€ 110,00 per nacht, drie of vier personen, twee slaapkamers
€ 60,00 per nacht, één of twee personen, één slaapkamer

Twee slaapkamers
Een badkamer met douche, één met bed van 1.80x2.00m en één met 2 bedden van 0.90x200m
Verwarmingselementen in beide kamers
Gedeelde zitkamer met koffie en thee faciliteit
Gebotteld water beschikbaar
WIFI
QUARTO DOS SOLTEIROS
Eén persoons kamer
€ 45,00 per nacht

Eén slaapkamer met bed van 1.10x2.00m
Badkamer met douche
Verwarmingselement in de kamer
Gedeelde zitkamer met koffie en thee faciliteit
Gebotteld water beschikbaar
WIFI

 

Appartementen

 • <
QUINTINHA DO SOBREIRO
vier persoons appartement
3 of 4 personen € 125,00 per nacht
2 personen € 65,00 per nacht

Zitkamer met open haard, televisie en dvd-speler
Keuken, volledig voorzien met o.a. keramische kookplaat, magnetron, waterkoker, koffiemachine, pannen, bestek en serviesgoed
Twee slaapkamers, één met bed van 1.60x2.00m en één met 2 bedden van 0.90x200m
Badkamer met douche, aparte toiletruimte
Verwarmingselementen in alle kamers
Privé terras
Gebotteld water beschikbaar
WIFI
QUINTINHA ALENTEJANA
twee persoons appartement
€ 65,00 per nacht

Zitkamer met televisie en dvd-speler
Kitchenette, volledig voorzien met o.a. keramische kookplaat, magnetron, waterkoker, koffiemachine, pannen, bestek en serviesgoed
Slaapkamer met twee samengevoegde bedden, elk 1.00x1.90m
Badkamer met douche
Verwarmingselementen in alle kamers
Privé terras
Gebotteld water beschikbaar
WIFI

 

Faciliteiten

Het Huis

Het gedeelte voor de gasten bestaat uit:
~ Een suite (Suite das Rosas), twee kamers met gedeelde badkamer met douche.
~ Een tweepersoons kamer (Quarto de Bóbadilha) met privé badkamer met bad.
~ Een eenpersoons kamer (Quarto dos Solteiros) met privé badkamer met douche.
Alle kamers komen uit op een kleine zitkamer. In deze zitkamer kunnen de gasten zelf thee of koffie maken en daar wordt 's middags rond 16.00 uur huisgemaakt lekkers bijgezet. De zitkamer heeft een boekenkast met uitgebreide lectuur over Portugal, een kleine uitruil-bibliotheek en gezelschapsspelletjes. De woonkamer en de bibliotheek van het privé gedeelte zijn open tijdens de ochtenduren en ´s avonds van 19.00 tot 23.00 uur.

Appartementen

De Quinta heeft twee appartementen:
~ Een tweepersoons appartement (Quintinha Alentejana) dat bestaat uit een zitkamer, keuken, slaapkamer, een badkamer met douche en een privé terras.
~ Een vierpersoons appartement (Quintinha do Sobreiro)
dat bestaat uit een zitkamer met open haard, keuken, twee slaapkamers, een badkamer met douche en een privé terras. De gasten die in de appartementen verblijven, kunnen vanzelfsprekend van alle faciliteiten van de Quinta gebruik maken.

De Quinta

Voor wie niet binnen wil zitten heeft de Quinta een grote tuin met twee grote overdekte terrassen. Eentje aan de achterzijde van het huis voor de ochtendzon en met uitzicht op de tuin en het aquaduct. Eentje aan de voorzijde van het huis om van het avondzonnetje te profiteren. Het totale oppervlak van de Quinta is 7 hectare, daarvan wordt een gedeelte gebruikt voor onze dieren en voor de moestuin. Ongeveer 1 hectare hebben we gecultiveerd voor de siertuin. Aan de zijkant van het huis, tussen de terrassen in ligt het terras met het zwembad. Het zwembad is 11 x 5.5 meter en op het diepste gedeelte 1.60 meter diep.

Maaltijden

Ontbijt
Voor gasten, die dat willen, serveren wij ontbijt op de eettafel in het huis. Het ontbijt is van 8.30 tot 10.00.

Het ontbijt kost € 8,50 per persoon.

Avond maaltijden
´s Avonds serveren wij een gemeenschappelijke maaltijd met een vastgesteld menu. U kunt zich hiervoor in de morgen aanmelden, de eerste gast die reserveert bepaald welk diner er wordt geserveerd. We verwachten onze gasten na 19.30 voor een drankje in de bibliotheek en gaan om 20.00 uur aan tafel, om 23.00 besluiten wij de avond.
Gourmet diner
Dit bestaat uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en dessert. Inbegrepen bij het diner zijn het aperitief, een glaasje wijn of iets vergelijkbaars en koffie of thee tot besluit. Meer of andere drankjes kunt u tegen een kleine vergoeding bestellen.
Bibliotheek maaltijd
Een eenvoudig hoofdgerecht, geserveerd in de bibliotheek of, als het weer het toelaat, buiten. Inbegrepen zijn een glaasje wijn of iets vergelijkbaars en koffie of thee tot besluit.
Meegebrachte etenswaren en drinken
U kunt uw zelf meegebrachte etenswaren en drinken nuttigen in de zitkamer voor de gasten en buiten op de terrassen. De appartementen hebben vanzelfsprekend hun eigen voorzieningen.

Het gourmet diner € 30,00 p.p.
Het bibliotheek diner € 17,50 p.p.

WIFI

WIFI is vrij beschikbaar in de zitkamer voor de gasten op de terrassen en bij het zwembad en in de appartementen.

Extra's

Het bijzetten van een extra bed in een kamer € 20,00.
Overnachting huisdier één nacht € 5,00.
Overnachting huisdier vervolgende nachten € 2,50.

 

Foto impressie

 • Huis: Ontbijttafel

 • Huis: Zitkamer

 • Huis: Bibliotheek

 • Huis: Bibliotheek

 • Huis: Keuken

 • Huis: Tuinkamer

 • Huis: Tuinkamer

 • Huis: Kerstmis

 • Huis: Kerstmis

 • Huis: Kerstmis

 • Huis: Kerstmis

 • Huis: Kerstmis

 • Tuin

 • Tuin

 • Tuin

 • Tuin

 • Tuin

 • Tuin

 • Tuin

 • Tuin

 • Tuin

 • Zwembad

 • Tuin

 • Dieren

 • Dieren

 • Dieren

 • Dieren

 • Dieren

 • Dieren

 • Dieren

 • Dieren

 • Dieren

 • Dieren

 

Dieren

De dieren op de Quinta

We hebben op de Quinta verschillende dieren. We hebben zeven loslopende honden, drie Ierse wolfshonden (heel groot, maar ook heel lief voor mensen), een Rafeiro Alentejano (een waakhond die overdag heel vriendelijk is), drie Teckel (1 klein maar zeer eigenwijs). Op hun eigen terrein hebben we nog twee hangbuikzwijntjes (voor de gezelligheid, niet om op te eten) en vier ezels (op twee ervan kan worden gereden de andere twee zijn pas sinds kort bij ons).Uw eigen dier meenemen

Omdat we zelf de nodige dieren hebben begrijpen we dat onze gasten zelf ook hun huisdieren zouden willen meebrengen. Als uw huisdier, net als de onze, goed gemanierd en sociaal is, is deze welkom. Wel getraind mogen de dieren bij u op de kamer verblijven. Mocht u zelf even weg willen, zonder uw huisdier, hebben we in de tuin een kennel ter beschikking.

 

Winterarrangement

Vanaf 1 november t/m 15 maart (met uitzondering van de kerstdagen en oud en nieuw) bieden wij u een korting aan van 20% voor een verblijf van meer dan 1 nacht. Deze aanbieding kunt u alleen boeken door een mail te sturen naar info@quintadocano.com onder vermelding van "winterarrangement".


Arrangementen eindejaarsfeesten

Kerst arrangement (€ 185,00 p.p.)

Wilt u de kerstdagen in een huiselijk sfeer en rond het openhaardvuur doorbrengen dan verwelkomen wij u graag. De Quinta is niet alleen aangekleed met een metershoge kerstboom, maar ook de rest van het huis, de slaapkamers en de appartementen zijn aangekleed voor de kerst. Voor het arrangement verwachten wij u in de loop van 24 december in de bibliotheek met een hapje en een drankje. Vanaf 19h30 verwachten wij u opnieuw in de bibliotheek en rond acht uur gaan we aan tafel en serveren u een drie-gangen diner. Op kerstdag staat ervan af 11h00 een brunch voor u klaar. Rond 16h00 uur serveren we in de bibliotheek een high thee met een glaasje Espumante. Om 20h00 uur verwachten wij u feestelijk aangekleed in de bibliotheek voor een drankje. Daarna gaan we aan tafel voor een vijfgangen diner. De volgende morgen staat er nog een ontbijt voor u klaar.Oudejaars arrangement (€ 95,00 p.p.)

Ook oudejaarsavond kunt u bij ons in een huiselijke sfeer en rond het openhaardvuur doorbrengen. Wij verwachten u in de loop van 31 december en verwelkomen u in de bibliotheek met een hapje en een drankje. Vanaf 20h30 verwachten wij u opnieuw in de bibliotheek en rond negen uur gaan we aan tafel en serveren u een viergangendiner. Om 24h luiden we het nieuwe jaar in met een feestelijke Espumante uit de regio. De volgende morgen staat ervan af 11.00 een brunch voor u klaar.

~ Overnachting(en) is/zijn in begrepen in de prijs van het arrangement.
~ De diners zijn inclusief het aperitief en wijn of iets vergelijkbaars.
~ Als u langer wilt blijven gelden de normale tarieven.