De naam

Een veel gestelde vraag is of het woord cano Portugees is voor honden. Dat zou goed waar kunnen zijn, gezien het aantal honden dat we hebben, maar cano komt van het Latijns woord Cannum, dat gekanaliseerd stromend water betekend. Onze Quinta is dus vernoemd naar het voorbijkomende aquaduct, waar tot op de dag van vandaag nog altijd water door stroomt, niet meer geschikt voor consumptie, maar wel geschikt voor de tuin en landbouw. Het aquaduct is 32 km lang en komt vanuit Graca de Divor en eindigt in Évora en is in 2010 geheel gerestaureerd.

Wie en wat zijn wij

Wie en wat zijn wij

Wij zijn een Nederlands echtpaar en hoewel wij elkaar al sinds 1987 kennen zijn we pas sinds 2005 een stel en wonen sinds 2006 samen in Portugal. Op het moment dat we onze relatie als stel begonnen woonde Wim al meer dan 15 jaar in Portugal. Hij is daar in 1993 gekomen om bij zijn ouders, die daar een huis gekocht hadden, op vakantie te zijn, maar is nooit meer vertrokken. Wim heeft in Portugal een makelaardij gehad, was partner in een bouwbedrijf, maar werkt nu alleen nog op de Quinta. Voordat Monique naar Portugal kwam was ze eigenaar van een klein hotelletje gelegen in de Achterhoek. Het hotel is verkocht toen ze met haar levende have (ezels en honden) naar Portugal kwam. Samen wonen we nu in het huis dat indertijd door Wim zijn ouders is gekocht. Omdat het een groot huis is met nogal wat grond eromheen hebben we, na er een paar jaar gewoond te hebben, besloten dat we er iets mee wilden doen. Gezien Monique haar verleden is het niet zo raar dat het een vorm van het ontvangen van gasten is geworden.


Na het eerste jaar

In oktober 2014, na bijna een jaar de Quinta open te hebben voor gasten en een kleine evaluatie, bleek het open stellen van ons huis als een bed & breakfast ons goed te zijn bevallen. Monique bleek haar werk meer gemist te hebben dan ze dacht en bij Wim waren alle reserves over eventuele privacy verdwenen. We danken dan ook al onze gasten van het eerste jaar voor het fantastische jaar dat het geworden is. In de winter konden we met een kleine verandering binnenshuis, het verplaatsen van een deur, de voormalige ”bediendenkamer” bij het gastengedeelte te voegen. Op die manier konden we een eenpersoons kamer realiseren, Quarto dos Solteiros (de vrijgezellenkamer). Voorheen werd deze kamer voornamelijk gebruikt om te wassen en te strijken, maar door de garage een grote opruimbeurt te geven, hielden we een prachtige was-en-strijkruimte over. Ook besloot het echtpaar, dat op de Quinta woonde en werkte, dat het tijd werd om iets voor zichzelf te beginnen, waardoor het huisje waarin zij woonden vrij kwam. Het huis heeft twee slaapkamer, een badkamer, een woonkamer, een flinke keuken en een eigen terras. Het is geschikt gemaakt voor gasten en heeft de naam Quintinha do Sobreiro gekregen, naar de reusachtige kurkeik waar het onder staat.

Wij spreken
Nederlands, Portugees, Engels en DuitsZomer 2019, de kurk wordt van de bomen gehaald.

Omdat we nog altijd met veel plezier werken als eigenaren van de Bed en Breakfast, besluiten we om het geld wat we voor het kurk krijgen te investeren. In november 2019 wordt de badkamer van de Quintinha do Sobreiro gerenoveerd. Door de grote opbergkast in de keuken, die niemand gebruikt, bij de badkamer te trekken realiseren we voldoende ruimte om een aparte badkamer en een aparte toiletruimte te maken. Wat, naar wij denken, het comfort van de gasten zal verhogen. Er blijft genoeg geld over om ook een wat groter project, wat we al een tijdje in gedachten hebben, te realiseren. In de winter van 2019/2020 bouwen we een badkamer aan het gebouwtje dat als slachthuis werd gebruikt. Na wat twijfels besluiten we de originele vorm, een overnachtingsplaats voor herders, in takt te houden. De grote schoorsteen buiten wordt wel afgesloten, maar niet afgebroken. We hebben eerst nog wat twijfels over de grote schouw binnen, maar met de wet in gedachte dat een badkamerdeur niet in een keukenruimte geplaatst mag zijn, besluiten we ook die in takt te laten. En zo werd het Tiny House, Cabana do pastor (de herdershut), gerealiseerd. We hopen dat alle toekomstige gasten er net zoveel plezier van zullen hebben als wij van de realisatie.

 

Kamers

QUARTO DA ABÓBADILHA
Twee persoons kamer
€ 65,00 per nacht

Eén slaapkamer met bed van 1.80x2.00m
Een badkamer met bad en douche
Verwarmingselement in de kamer
Gedeelde zitkamer met koffie en thee faciliteit
Gebotteld water beschikbaar
WIFI
SUITE DAS ROSAS
Familiekamer
€ 120,00 per nacht, drie of vier personen, twee slaapkamers
€ 65,00 per nacht, één of twee personen, één slaapkamer

Twee slaapkamers
Een badkamer met douche, één met bed van 1.80x2.00m en één met 2 bedden van 0.90x200m
Verwarmingselementen in beide kamers
Gedeelde zitkamer met koffie en thee faciliteit
Gebotteld water beschikbaar
WIFI
QUARTO DOS SOLTEIROS
Eén persoons kamer
€ 45,00 per nacht

Eén slaapkamer met bed van 1.10x2.00m
Badkamer met douche
Verwarmingselement in de kamer
Gedeelde zitkamer met koffie en thee faciliteit
Gebotteld water beschikbaar
WIFI

 

Appartementen

 • <
QUINTINHA DO SOBREIRO
vier persoons appartement
3 of 4 personen € 125,00 per nacht
2 personen € 75,00 per nacht

Zitkamer met open haard, televisie en dvd-speler
Keuken, volledig voorzien met o.a. keramische kookplaat, magnetron, waterkoker, koffiemachine, pannen, bestek en serviesgoed
Twee slaapkamers, één met bed van 1.60x2.00m en één met 2 bedden van 0.90x200m
Badkamer met douche, aparte toiletruimte
Verwarmingselementen in alle kamers
Privé terras
Gebotteld water beschikbaar
WIFI
QUINTINHA ALENTEJANA
twee persoons appartement
€ 70,00 per nacht

Zitkamer met televisie en dvd-speler
Kitchenette, volledig voorzien met o.a. keramische kookplaat, magnetron, waterkoker, koffiemachine, pannen, bestek en serviesgoed
Slaapkamer met twee samengevoegde bedden, elk 1.00x1.90m
Badkamer met douche
Verwarmingselementen in alle kamers
Privé terras
Gebotteld water beschikbaar
WIFI

 

Faciliteiten

Het Huis

Gastenkamers in het huis:
~ Suite das Rosas
Twee slaapkamers met één badkamer - € 120,00 per nacht.
Een slaapkamer met badkamer - € 65,00 per nacht

~ Quarto da Abóbadilha
Tweepersoonskamer met badkamer - € 65,00 per nacht.

~ Quarto dos Solteiros
Eenpersoonskamer met badkamer - € 45,00 per nacht.

~ De aankomsthal
U komt het huis binnen in een gemeenschappelijke ruimte. Hier kunnen de gasten zelf thee of koffie maken en daar is ook de honesty bar.
Er is een boekenkast met uitgebreide lectuur over Portugal, wat uitruil-boeken en gezelschapsspelletjes.

~ Het privé gedeelte van het huis.
De woonkamer en de bibliotheek zijn open in de ochtend voor het ontbijt en ´s avonds van 19.00 tot 23.00 uur voor een drankje of voor het avondeten.

Appartementen

De Quinta heeft twee appartementen:
~ Een tweepersoons appartement (Quintinha Alentejana) dat bestaat uit een zitkamer, keuken, slaapkamer, een badkamer met douche en een privé terras.
~ Een vierpersoons appartement (Quintinha do Sobreiro)
dat bestaat uit een zitkamer met open haard, keuken, twee slaapkamers, een badkamer met douche en een privé terras. De gasten die in de appartementen verblijven, kunnen vanzelfsprekend van alle faciliteiten van de Quinta gebruik maken.

De Quinta

Het totale oppervlak van de Quinta is 7,6 hectare.
Ongeveer 1,5 hectare is gecultiveerd voor de siertuin en de moestuin. Een gedeelte wordt gebruikt voor de ezels en de varkens. Op het overgebleven terrein bevinden zich aan de rechterzijde van het huis krukeiken en aan de linkerzijde van het huis olijfbomen.
Voor wie niet binnen wil zitten heeft de Quinta een grote tuin met twee overdekte terrassen. Eentje aan de achterzijde van het huis voor de ochtendzon en met uitzicht op het aquaduct, de andere aan de voorzijde van het huis om van het avondzonnetje te profiteren.
Aan de zijkant van het huis, tussen de terrassen in ligt nog een terras met het zwembad. Het zwembad is 11 x 5.5 meter en op het diepste gedeelte 1.60 meter diep.

Maaltijden

Ontbijt € 10,00 per persoon
Reizigers maaltijd (alleen hoofdgerecht) € 25,00 per persoon
Gourmet diner (drie gangen) € 40,00 per persoon

Ontbijt
We maken voor u een volledig continentaal buffet dat klaar staat binnen in het huis. In zomer kan het genuttigd worden op het terras achter het huis en in de winter aan de eettafel in het huis. Het ontbijt is van 8.30 tot 10.00.

Avond maaltijden
´s Avonds serveren wij een gemeenschappelijke maaltijd met een vastgesteld menu. U kunt zich hiervoor in de morgen aanmelden, de eerste gast die reserveert bepaald welk diner er wordt geserveerd.
We verwachten onze gasten na 19.30 voor een drankje in de wintermaanden in de bibliotheek en zomers op het terras. Om gaan om 20.00 uur aan tafel, om 23.00 besluiten wij de avond.

Reizigers maaltijd
Een eenvoudig hoofdgerecht, geserveerd in de bibliotheek of, als het weer het toelaat, buiten. Inbegrepen zijn het aperitief een glaasje wijn of iets vergelijkbaars en koffie of thee tot besluit. Meer of andere drankjes kunt u tegen een kleine vergoeding bestellen.

Gourmet diner
Dit bestaat uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en dessert. Inbegrepen bij het diner zijn het aperitief, een glaasje wijn of iets vergelijkbaars en koffie of thee tot besluit. Meer of andere drankjes kunt u tegen een kleine vergoeding bestellen.
(Het gourmet diner wordt niet geserveerd in de maanden juli en augustus.)

Meegebrachte etenswaren en drinken
U kunt uw zelf meegebrachte etenswaren en drinken nuttigen in de zitkamer voor de gasten en buiten op de terrassen.
De appartementen hebben vanzelfsprekend hun eigen voorzieningen.

WIFI

WIFI is vrij beschikbaar in de zitkamer voor de gasten op de terrassen en bij het zwembad en in de appartementen.

Extra's

(dit bedrag is voor uw volledige verblijf)
Het bijzetten van een extra bed in een kamer € 20,00.
Het bijzetten van een baby bed (tot 2 jaar) € 10,00
Overnachting huisdier € 10,00 per hond).

 

Foto impressie

 • Huis: Ontbijttafel

 • Huis: Zitkamer

 • Huis: Bibliotheek

 • Huis: Bibliotheek

 • Huis: Keuken

 • Huis: Tuinkamer

 • Huis: Tuinkamer

 • Huis: Kerstmis

 • Huis: Kerstmis

 • Huis: Kerstmis

 • Huis: Kerstmis

 • Huis: Kerstmis

 • Tuin

 • Tuin

 • Tuin

 • Tuin

 • Tuin

 • Tuin

 • Tuin

 • Tuin

 • Tuin

 • Zwembad

 • Tuin

 • Dieren

 • Dieren

 • Dieren

 • Dieren

 • Dieren

 • Dieren

 • Dieren

 • Dieren

 • Dieren

 • Dieren

 

Dieren

De dieren op de Quinta

We hebben op de Quinta verschillende dieren. We hebben vijf loslopende honden, drie Ierse wolfshonden (heel groot, maar ook heel lief voor mensen) en twee Teckel (klein maar zeer eigenwijs).
Op hun eigen terrein hebben we nog twee hangbuikzwijntjes (voor de gezelligheid, niet om op te eten) en vier ezels om het land en de olijfbomen schoon te houden.Uw eigen dier meenemen

Omdat we zelf de nodige dieren hebben begrijpen we dat onze gasten zelf ook hun huisdieren zouden willen meebrengen. Als uw huisdier, net als de onze, goed gemanierd en sociaal is, is deze welkom. Wel getraind mogen de dieren bij u op de kamer verblijven. Mocht u zelf even weg willen, zonder uw huisdier, hebben we in de tuin een kennel ter beschikking.

 

Kortingen

~ Als u langer dan 3 nachten blijft krijgt u 5% korting op de kamerprijs.
~ Als u langer dan een week blijft krijgt u 10 % korting op de kamerprijs
~ Als u langer dan een nacht blijft en blijft ontbijten dan krijgt u 5% korting op verblijfskosten van die dag.
~ Als u langer dan een nacht blijft en blijft ontbijten en dineren krijgt u 10 % korting op uw verblijfskosten van die dag.


Arrangementen eindejaarsfeesten

Kerst arrangement (€ 200,00 p.p.)

Wilt u de kerstdagen in een huiselijk sfeer en rond het openhaardvuur doorbrengen dan verwelkomen wij u graag. De Quinta is niet alleen aangekleed met een metershoge kerstboom, maar ook de rest van het huis, de slaapkamers en de appartementen zijn aangekleed voor de kerst. Voor het arrangement verwachten wij u in de loop van 24 december in de bibliotheek met een hapje en een drankje. Vanaf 19h30 verwachten wij u opnieuw in de bibliotheek en rond acht uur gaan we aan tafel en serveren u een drie-gangen diner. Op kerstdag staat ervan af 11h00 een brunch voor u klaar. Rond 16h00 uur serveren we in de bibliotheek een high thee met een glaasje Espumante. Om 20h00 uur verwachten wij u feestelijk aangekleed in de bibliotheek voor een drankje. Daarna gaan we aan tafel voor een vijfgangen diner. De volgende morgen staat er nog een ontbijt voor u klaar.Oudejaars arrangement (€ 110,00 p.p.)

Ook oudejaarsavond kunt u bij ons in een huiselijke sfeer en rond het openhaardvuur doorbrengen. Wij verwachten u in de loop van 31 december en verwelkomen u in de bibliotheek met een hapje en een drankje. Vanaf 20h30 verwachten wij u opnieuw in de bibliotheek en rond negen uur gaan we aan tafel en serveren u een viergangendiner. Om 24h luiden we het nieuwe jaar in met een feestelijke Espumante uit de regio. De volgende morgen staat ervan af 11.00 een brunch voor u klaar.

~ Overnachting(en) is/zijn in begrepen in de prijs van het arrangement.
~ De diners zijn inclusief het aperitief en wijn of iets vergelijkbaars.
~ Als u langer wilt blijven gelden de normale tarieven.